Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem akarok morális és egyéb kérdésekkel foglalkozni, nem vettem részt a bizottságban, nem ismerem olyan közelrõl ezt a témát. Azonban közgazdasági technikumi és mérlegképes végzettségem alapján csak egy dolgot szeretnék tisztázni.

Ahogy itt hallgattam a dolgokat, az derült ki, hogy itt volt egy ígérvény a Pénzügyminisztérium részérõl, hogy a banknak ad 12 milliárdot. Ezt a 12 milliárdot - ha jól értelmezem - a mérlegzárásnál, a december 31-ei állapotban rögzítette a bank. Utána a Pénzügyminisztérium is - mivel nem adott semmit, mert ez egy igérvény volt és nem konkrét pénzátutalás - a mérlegében a 12 milliárdot rögzítette mint meglévõ valamit. Ennek következtében logikusan azt szeretném megkérdezni, és ez az, ami nekem problémát okoz, hogy akkor végeredményben itt kétszer 12 milliárdról van szó. Mert egyszer szerepelteti a Magyar Nemzeti Bank mint zárókészletet, és egyszer a Pénzügyminisztériumból nem került kikönyvelésre.

Lehet, hogy rossz a megközelítésem, mert nem voltam benne a bizottságban, de ahogy a vitát hallgattam, ezt szûrtem le. Tehát a mérlegvalódiság és az egyéb - amit a közgazdasági technikum elsõ osztályában tanítottak az én idõmben - az hogyan néz ki ebben a konkrét helyzetben. Ezt szeretném megkérdezni. (Zaj, derültség a kormánypártok soraiban. - Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage