Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem kívánom Lányi Zsolt képzettségét különösebben felnagyítani vagy tompítani... (Derültség a kormánypártok soraiban.).., de tényleg, az a technikum kevés ehhez. (Derültség a kormánypártok soraiban.)

Kósa Lajos megjegyzéseire szeretnék néhány mondatban reflektálni. Talán elkerüli a közvélemény és a tisztelt Ház figyelmét, hogy itt két anyagot tárgyalunk. Ez a két anyag pedig a vizsgálóbizottság jelentése, amelyet 7:0 arányban fogadott el a vizsgálóbizottság, hiszen minden egyes mondatát kínkeservvel órákig fogalmazva, tényleg messzemenõ toleranciával készítettük el, és tényleg közös munka volt; az Állami Számvevõszék jeles képviselõje is közremûködött a vizsgálóbizottság jelentésének elkészítésében. Ismétlem, a bizottságban teljesen egyhangúlag fogadtuk el magát a jelentést.

Az egy másik kérdés, hogy van elõttünk a munkapadon egy határozati javaslat, amelyrõl a kormánypártok úgy gondolták, hogy akkor tiszta egy határozati javaslat, ha arra tartalmaz rendelkezéseket, amelyek a jelentésben foglaltattak. Tehát amit a jelentésben kritikaként fogadtunk el, teljesen természetes, hogy ez a határozati javaslatban kritikaként jelenjen meg. Ugyanígy teljesen természetesnek vettük: ha a jelentésben el kell ismerni azt, hogy semmi simli nem történt, országos botrány nem történt, és az adófizetõk zsebébõl nem vettek ki egy fillért sem, akkor egy határozati javaslatnak ezt tartalmaznia kell.

Az megint egy másik dolog, hogy fordítva történik az ügy elbírálása, tudniillik bennünket vádoltak a szerecsenmosdatással, most végül is az anyagot akarják átkozmetikázni néhányan az ellenzéki képviselõk közül, olyanok, akik nem is vettek részt ebben a munkában.

Úgy gondolom, hogy a határozati javaslat korrekt, és ez összefügg, teljes egészében megfelel a vizsgálati jelentésnek, ezért támogattuk annak az elfogadását. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage