Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Úgy gondolom, még egy kiigazítást kell tennem, tisztelt elnök asszony, tisztelt Ház. Elhangzott, hogy ebben a bizottságban paritásos helyzet van, és értetlenül fogadták egyesek, hogy kormánypárti többségrõl beszélt az ellenzék.

Nos, valóban paritásos a bizottság, és a jelentést valóban közösen fogadtuk el, ahogy Toller László mondta.

(17.10)

Azonban az országgyûlési határozati javaslatot mégis kormánytöbbséggel szavazta meg a bizottság, egy olyan ülésen, amelyen éppen speciel kormánytöbbség volt; tehát paritásos bizottság, de van olyan ülés, amelyen kormánytöbbség van, mert hiányzott az ellenzék két képviselõje... (Derültség a bal oldalon.) .., és ilyen módon ez is hozzátartozik az igazsághoz.

Tehát ezért történt aztán az elnök úr lemondása, aki szintén nem értett egyet ezzal az országgyûlési határozati javaslattal - és mi, az ellenzék részérõl most ezt az országgyûlési határozati javaslatot vitatjuk. Én magam azt javasoltam a bizottságnak, hogy olyan országgyûlési határozati javaslatot terjesszen elõ, amelyben mindössze az szerepel, hogy a jelentést elfogadja vagy tudomásul veszi. Szerintem ez lett volna a tiszta; de ez történt, ezért vagyunk kénytelenek ezt az országgyûlési határozati javaslatot támadni, amelyet - még egyszer hangsúlyozom - kormánytöbbség fogadott el azon a bizottsági ülésen, amelyen kormánytöbbség volt.

Egyébként az én távollétem oka akkor az volt, hogy ide kellett jönnöm, és hozzászólást kellett elmondanom, mert éppen akkor itt egy olyan téma volt napirenden a szociális törvényrõl, amit nem akartam elmulasztani. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage