Soós Károly Attila Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS KÁROLY ATTILA, ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! Én rendkívül sajnálatosnak tartom, hogy ön itt politikai kérdést próbál csinálni egy nagyon komoly mûszaki kérdésbõl. Ezzel a kérdéssel az illetékes hatóságok alaposan foglalkoztak, és én úgy gondolom, hogy ha megalapozott jelzéseket kapnak, akkor foglalkoznak a továbbiakban is. Én megértem a lakosság aggodalmát. Gázvezetékre szükség van, de bárhol vezetünk egy gázvezetéket, mindig lesz olyan lakossági csoport, amelyik aggódik emiatt.

(9.30)

Éppen ennek érdekében vannak azok a szigorú mûszaki vizsgálatok, amelyeket elvégeztek, és amelyeknek az eredménye megnyugtató volt. Ennek alapján engedélyezte a bányakapitányság a gázvezeték üzembe helyezését.

Befejezésül az ügynek még egy aspektusára, talán a legfontosabb aspektusára szeretnék rávilágítani. Ön itt nyilván nem ezeket a mûszaki részleteket kívánja megvitatni, erre a parlament nem is alkalmas. Szerintem azonban arra sem alkalmas, amit ön most itt csinál. Ugyanis arról van szó, hogy az ügyben új bírósági eljárás indul, tárgyalás lesz április 25-én és ön, sajnos idõnként egyes képviselõk által már máskor is gyakorolt módszerrel, itt most a parlamentbõl kíván nyomást gyakorolni a bíróságra. Én azt gondolom, hogy ez a demokráciával, a demokratikus szokásokkal, az alkotmányossággal nem összeegyeztethetõ eljárás, és én a magam részérõl az ön nevében is elnézést kérek a független bíróságtól, amelynek a fügetlenségét ilyen módon ön veszélyeztetni próbálja. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage