Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Hosszú idõ után kiegészült vagy értelmezhetõ lett az a mondat, hogy valaki a számviteli törvényt megsértette. Lett alanya ennek a mondatnak hosszú idõ után, a tegnapi nap és a mai nap során. A mondat úgy hangzik, hogy a Budapest Bank sértette meg a számviteli törvényt - ez három fölszólalásból is kiderült.

Még egy ügy: a Budapest Bank szakmai hozzáértése. Ma Sepsey úr felszólalásában is elhangzott a bankkonszolidációban való részvétele, illetve az akkori Pénzügyminisztériummal, az akkori tulajdonossal a konszolidációval kapcsolatos szerzõdések aláírása. Most azon túl, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy magukat és a szakmai hozzáértésüket megvédjék - attól az apróságtól eltekintve, hogy az összes többi magyar bank is aláírt egy ilyen konszolidációs szerzõdést az akkori tulajdonossal -, az a furcsa helyzet áll elõ, hogy a Budapest Bank mai menedzsmentje Sepsey urat, hitelrontás címén, a mentelmi joga miatt még beperelni sem tudja.

(13.00)

Ezt talán úgy is lehet értelmezni - azt gondolom -, hogy a képviselõi státusszal való visszaélés. (Dr. Trombitás Zoltán: Errõl még beszélhetünk, ha adnak szót! - Dr. Toller László: Majd ha szót kapsz. - Derültség.) Vannak ilyen parlamenti szabályok.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage