Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Békesi László hozzászólása, kétperces reagálása késztetett arra, hogy reagáljak. Békesi László már többször ráolvasásszerûen sugalmazta azt, hogy a számviteli törvénysértés nem megalapozott, ezt a helyzetet a Pénzügyminisztérium illetékes fõosztálya és munkatársai tisztázták. Ez a vád nem igaz.

Sepsey úr utalt azokra a konkrét helyekre, amelyekkel kapcsolatban viszont Békesi úr nem nyilatkozott; óvakodott attól, hogy a Számvevõszék elnöke által megidézett konkrét törvényhelyeket megbírálja, vagy elmondja, mi az oka annak, hogy az õ véleménye jelentõsen eltér attól, amit a számvevõszék elnöke ebben az ügyben kifejtett.

Én csak azt szeretném ebben az ügyben a figyelmébe ajánlani, hogy egyébként az sem állja meg a helyét, hogy a Pénzügyminisztérium munkatársai tisztázták a számviteli törvénnyel kapcsolatos problémákat, mert a Pénzügyminisztérium illetékes fõosztálya ezt nem tette. Az ellenkezõjét tette: egy nyilatkozatban kifejtette azt, amit itt Sepsey Tamás úr elmondott, nevezetesen, hogy ez a tranzakció nem fér bele a számviteli törvény kereteibe. De hasonlóképpen nyilatkozott az egyébként szintén illetékes Bankfelügyelet munkatársa is.

Hiába próbáljuk tehát ráolvasásszerûen mindig sulykolni, ismételni, hogy nem igaz, nem történt számviteli törvénysértés, nem történt számviteli törvénysértés - mint a középkori mágusok. Meg kell nézni azokat az iratokat, amelyeket egyébként Békesi úr egészen biztosan ismer, mert azokból világosan kiderül, az például nem igaz, hogy a PM-ben egyértelmûen és egyöntetûen cáfolták a vádakat, mert például pont az illetékes fõosztály nem tette ezt, mert például pont a Bankfelügyelet nem tette ezt. Ezt azért nem árt, ha az eszünkbe véssük.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage