Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ úr! Ha úgy lenne minden, ahogyan ön elmondta, valóban egy törvénytelen eljárás közepén ülnénk, és magam sem értenék vele egyet. Én nem hiszem, hogy egyes intézkedéseknek és döntéseknek több olvasata lehet, ámde mégis most úgy tûnik, hogy ön is másként olvassa a történteket és mi is.

Az ÁPV Rt. 1996. április 4-ei privatizációs ágazati bizottsági ülésén - amely egyébként teljes mértékben nyilvános és melynek döntését az FM és a KTM is külön levélben megerõsítette - valójában közölte, hogy a folyamatban levõ felszámolás miatt tulajdonosi jogokat nem gyakorol, a kezelésében lévõ termõföldeknek viszont valakinek gazdájának kell lenni, kezelõjének kell lenni, s ezért kizárólag - nem ingyen - egy földhaszonbérleti szerzõdést kötött a Milkfarm Kft.-vel. A Milkfarm Kft. jogi vitában van a Monori Állami Gazdasággal, ez a jogvita több mint két éve tart, és abszolút bizonytalanságban tartja ezt a gazdaságot, az 1500 hektáros gazdaságot.

Az ÁPV Rt. nem döntötte el, és nem is kívánja eldönteni, hogy a felszámolási eljárás keretében kié lesz az 1500 hektár föld, arról viszont a jó gazda gondosságával gondoskodni kell, hogy az 1500 hektár addig is kerüljön megmûvelésre.

Amit ön mondanivalójának a végén feltételez, hogy a felszámolás befejeztével gazdátlanná válik, az szintén nem felel meg a valóságnak, mert vagy a felszámolásig a felszámolási eljárás során tulajdonosváltás fog bekövetkezni, tehát eladják, vagy a felszámolás végén visszakerül állami tulajdonba, s ebben az esetben is csak az értékének megfelelõen, adásvétellel lehet értékesíteni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage