Medgyessy Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter: Elnök Asszony! Képviselõ Úr! Tisztelt Ház! Az azonnali kérdéseknek az az elõnye, hogy egy mondatban kell feltenni a kérdést, ebbõl következõen arra az egy mondatra tud az ember felkészülni, hogy választ adjon. Miután a képviselõ úr azt kérdezte, hogy lesz-e idõre auditált mérleg, én azt mondom, hogy lesz.

De miután a kérdése azért ennél jóval hosszabb és sokkal tartalmasabb volt, megkísérlek néhány kérdésére most így kapásból is választ adni.

A Kincstári Vagyonigazgatóság kapta feladatául, hogy a Magyar Rádió leltárral alátámasztott vagyonértékelését a közbeszerzési törvény elõírásainak figyelembevételével végeztesse el. Az ajánlati felhívás elkészült, a holnapi nap folyamán küldi meg a potenciális ajánlattevõknek - ez 12 vagyonértékelõ cég - az ajánlati felhívást és az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat. Az ajánlati felhívásban foglaltak szerint április 29-étõl vásárolható meg az ajánlattételi dokumentáció. A beérkezõ ajánlatok bontására május 17-én kerül sor, május 23- án lesz az értékelés és a nyertes ajánlattevõ kiválasztása. Július 15-éig kell a médiatörvényben foglalt kritériumoknak megfelelõ vagyonértékelést elkészíteni. A határidõ rendkívül feszes, de mivel az ajánlati felhívás konzorciális részvételre is ad lehetõséget, ezért megítélésem szerint a határidõ betartható.

A Magyar Televízió vagyonértékelésére vonatkozóan az ÁPV Rt. elõzetes tárgyalást folytatott. Az elõkészítõ tárgyalás azonban nem a teljes, a vagyonértékû jogokat, készleteket, kintlevõségeket magába foglaló vagyon, hanem csak az úgynevezett eszközvagyon felmérését tartalmazza. Ezért még egyszer át kell tekinteni a vagyonértékelési megbízást a törvények figyelembevételével és tiszteletben tartásával. Ezt tudom mondani erre.

Még egy dolgot szeretnék kiegészítésül tenni. Kiemelten fontosnak tartom ugyanis azt, hogy a klasszikus vagyonértékelésen túl mindkét intézménynél - és a Duna Televíziónál is - sor kerüljön egy gazdasági-pénzügyi átvilágításra, ami alapvetõen az intézmények likviditási helyzetére térne ki.

Kérem képviselõ urat, hogy a válaszomat fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage