Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Én is azt mondom, amit Mari néni mondott: Miniszterelnök Úr, vigyázzon az egészségére! De a nép egészségére még inkább kellene vigyáznia. Sajnos, arra nem vigyáz. Ezért pusztul a magyar. Januárban 15 ezren haltak meg, még soha ilyen sokan egy hónapban Magyarországon.

Körülbelül két héttel ezelõtt mutatta a tévé, hogy a romák a dögkútba dobált állattetemekbõl élelmezik magukat. Amikor a riporter megkérdezte, hogy miért, az egyik asszony azt válaszolta: Talán éhen haljunk?

A miniszterelnöknek ismernie kellene az ország valós helyzetét. Önök nem szolgálják a népet, hanem ellene tesznek, s ez már bûncselekmény. (Folyamatos zaj a kormányzó pártok padsoraiban.) A kormánynak szerényebben kellene viselkednie saját igényeinek kielégítése során. Angliában, amikor a nép életszínvonala néhány százalékkal romlott, Margaret Thatcher és kormánya lemondott a fele fizetésérõl és drasztikusan csökkentette a kormány kiadásait. (Zaj a kormányzó pártok padsoraiban.) Ne kívánja azt, miniszterelnök úr, hogy a magyar nép úgy menjen Európába, mint a walesi bárdok: Dalolva a lángsírba. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage