Gáspár Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, miniszter Úr válaszát.

Részben kielégítõ volt számomra a válasz. A továbbiakban még szeretném tisztázni, hogy például szabnak-e bevándorlási kvótákat, s a kérdés teljes tisztán látásához szükséges lenne például egy olyan adat, hogy jelenleg Magyarországon hány bevándorlási engedéllyel rendelkezõ személy él, hány tartózkodási engedéllyel rendelkezõ személy él. Összesen hány ember az, aki nem magyar állampolgár s rendelkezik munkavállalási engedéllyel jelenleg Magyarországon.

Kíváncsi lennék arra is - összehasonlításként, hogy a jelenlegi kormány bevándorlási politikáját teljes egyértelmûséggel meg lehessen ítélni -, hogy például az elõzõ kormányzati ciklusban hány bevándorlási, tartózkodási és munkavállalási engedélyt adtak ki, illetve a mostani kormányzati ciklusban eddig hány bevándorlási, tartózkodási és munkavállalási engedélyt adtak ki.

Még egy utolsó kérdés, aminek a tisztázására nagy szükség lenne, bizonyos összehasonlító adatokat is szeretnék látni, hogy más szomszédos, hasonló lakosságszámú és területû országokban - mint például Ausztria vagy Csehország -, hogy néz ki a bevándorlási politika és a munkavállalási engedélyek kiadásának az összhangja.

Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage