Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm, elnök úr a szót. Nagyon röviden csak az elõzõ két ellenzéki képviselõ hozzászólásához szeretnék egy gondolatot kifejteni. Õk is aggályukat fejezték ki a kistelepülésekkel kapcsolatban.

(19.20)

Énnekem nem az a gondom - amit államtitkár úr és a Szocialista Párt képviselõje elmondott -, hogy nincs egyeztetés. Nekem az a gondom ma, hogy ebben az országban - aki a statisztikát vagy a számokat ismeri, tudja - 1019 ötszáz fõ alatti település van ebben az országban, az ötszáz és ezer fõ közötti települések száma pedig 704. Kedves képviselõtársaim, tessenek elgondolkodni azon, amit Barsiné Pataky Etelka is mondott, hogy a posta infrastrukturális intézmény, és hozzánõtt az emberek mindennapi életéhez az elmúlt történelmi évszázadok folyamán.

El kellene végre dönteni itt ebben a körívben, patkóban, milyen Magyarországot akarunk mi az elkövetkezendõ években. A posta csak egy dolog az emberek életében, de számtalan olyan esemény történt az elmúlt évtizedekben, amikor elvették az iskoláját, elvették az orvosát, elvették a szövetkezetét, mert öt, hat, nyolc községet tettek ezekbe az egyesített termelõszövetkezetekbe - és milyen infrastruktúra maradt ezekben a peremközségekben?

Nekem ez a gondom, hogy az utolsó csepp kapaszkodójukat is elveszik az emberektõl, és ebben az ezeregynéhány községben, ahol 600 fõ alatt nem kötelezõ állandó postai szolgálatot létrehozni, akkor ezt meg is fogják szüntetni elõbb-utóbb, és akkor ezzel együtt tessenek elgondolkodni, mi vár a magyar vidékre. Lehet ezt demagógiának is nevezni, lehet ezt bárminek nevezni, de ezzel szembe kell nézni mind a két oldalon ülõ képviselõknek. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage