Béki Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

BÉKI GABRIELLA, a szociális, egészségügyi és családvédelmi bizottság elõadója: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Köszönöm a szót. Nagyon röviden szeretném indokolni a szociális és egészségügyi bizottság indítványát.

Jó fél évvel ezelõtt - '95. szeptember 26-án - a Ház vitanapot tartott a lakosság egészségi állapotáról. Sok órán keresztül beszélgettünk, vitatkoztunk arról, miért romlott drámai mértékben a lakosság egészségi állapota az utóbbi két évtizedben.

(15.50)

Úgy gondolom, hogy az országgyûlési határozati javaslat egy sajátos mûfaj, következésképpen indoklást valójában ahhoz szeretnék fûzni, hogy ez az általunk készített, benyújtott javaslat miért szokatlanul tartalmas és konkrét.

A lakosság egészségi állapotának javítása érdekében szükséges intézkedések valóban sürgetõek. Most nem kívánok tartalmilag belemenni ebbe a javaslatba, de szeretném képviselõtársaim figyelmét felhívni rá, hogy nem egyszerûen feladatot fogalmaztunk meg a kormány számára, nem egyszerûen határidõt tûztünk ki egy cselekvési program elkészítéséhez, hanem ebben az országgyûlési határozati javaslatban szóltunk a konkrét cselekvési program konkrét tartalmáról is. Szóltunk arról, hogy szükség van a finanszírozási kérdések rendezésére, szükség van a különbözõ döntések, törvényjavaslatok elõkészítésének hatásvizsgálataira.

E rövid idõben arra is szeretném felhívni képviselõtársaim figyelmét, hogy úgy gondolom, ez az országgyûlési határozati javaslat nem pártokat elválasztó téma, ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavaztuk meg, hogy benyújtásra kerüljön, és ebben a reményben kérem a támogatást, az elfogadást. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage