Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! A Varga Mihály által felvetett problémát - a gázszolgáltató vállalatok indokolatlan és rosszul sikerült privatizációját - a magyar vidék érzi talán a legjobban.

(9.00)

Bakonyalján találkoztam azzal a problémával, amikor a szerencsétlen falusi lakosoknak - akik azt hiszik, hogy Magyarországon egyenlõek az emberek, tehát egy kis vidéki faluban élõ ember ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, mint egy nagyvárosban, vagy egy budapesti lakos - csalódniuk kellett, mert ahogy itt hallottuk, maguknál a kivitelezési munkáknál az a gyakorlat, hogy elõre kérik a pénzt, a 60-100 ezer forintot - tehát beruházási elõlegként -, és hosszú hónapokig várnak, utána feszültségek keletkeznek, mert a kivitelezõ nem végzi el a munkát. És maga a felelõtlen privatizáció, amelynek utólag, most már látjuk, egyetlen értelme volt, tisztelt kormánypárti képviselõtársak, hogy önök nyugodtan állhassanak a választópolgárok elé, a plusz privatizációs bevételbõl a szociális feszültségeket, társadalmi feszültségeket valahogy le tudják vezetni.

Sajnos, teljesen igaza van Varga Mihálynak. Visszautasítom a kisebbik koalíciós pártnak, amikor - most már ön is azt a gyakorlatot követi, mint a nagyobbik koalíciós párt frakcióvezetõje: ha esik az esõ, ha fúj, ha meleg van, mindig a mi frakcióvezetõnk neve jut eszébe. Visszautasítom, visszautasítom ezt a személyeskedést - amikor látja, hogy ráadásul nem is tud védekezni -; tehát valóban tanulhatnának a politikai kultúráról az elõbb Tímár György által elmondottakból.

Visszatérve a gázprivatizációra: felelõtlen volt, az ország nemzetgazdasága szempontjából káros, fõleg a vidéki lakosság, a falusi lakosság szempontjából pedig megdöbbentõ, mert továbbra is az esélyegyenlõséget (Sic!) biztosítja. Köszönöm szépen. (Nevetés a koalíciós képviselõk körében.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage