Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Az elmúlt hetekben folyamatosan szó került arról, hogy valóban a napirend elõtti felszólalás közérdekû és az aktualitását tekintve fontos. Én azt hiszem, hogy Tímár György képviselõtársam pontosan rámutatott a lényegre, és amikor Varga Mihály a fogyasztók érdekében szólalt föl, akkor teljesen megdöbbentõ, hogy az 5 perc 10 másodperces beszédébõl egy két másodperces mondatot emeltek ki és erre reagáltak.

Én úgy hiszem, a politikai kultúrához hozzátartozik, hogyha egy közérdekû kérdést felvetnek - márpedig a gázszolgáltatás és ennek az ára valóban közérdekû és az állampolgárokat érintõ kérdés -, akkor, ha képviselõtársunk felszólal, ne vigyük félre ezt a vitát, és fõleg ne minõsítse az államtitkár úr sem, hogy hogyan kell ezt a közérdekû kérdést felvetni.

Én úgy hiszem, az a mondat, amit Bauer Tamás képviselõtársam mondott, valóban nem a politikai kultúra része, és célszerû lenne a témához kapcsolódni minden frakcióvezetõnek és frakcióvezetõ-helyettesnek, nem pedig - ha úgy tetszik - egymás felszólalását véleményezni.

Én azt hiszem, hogy a gázfogyasztás és a gázfogyasztók érdekeinek szem elõtt tartása teljesen természetes, a kormánynak is érdeke, de legalább annyira az ellenzéki képviselõk érdeke is. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage