Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! Ahogy szaporodnak a hozzászólások, egyre érdekesebb dolgokat lehet hallani - Szabad György és Göncz Árpád aláírásával benyújtott törvényjavaslatról... (Derültség az ellenzék padsoraiban.) Rendkívül meglepõ megszólalás volt ez... (Közbeszólások az ellenzék padsoraiból: Szakszerû volt!).., és úgy tûnik nekem, hogy a szakszerûség most már egészen magas szinten tombol.

Államtitkár úrnak pedig csak annyit, ez egy egészen új és érdekes felvetés, hogy lehet, hogy pedagógusok felvételére kerül sor. Ez aztán már igazán rendkívül meglepõ, ilyet két év óta ennek a kormánynak egyetlen képviselõje nem mondott! Ugyanakkor azonban az önök sorai között ülõ pedagógusok érdek- képviseleti vezetõje ennek pontosan az ellenkezõjérõl beszélt ma reggel is. Úgy látszik, nemcsak mi olvastuk el a tervezetet, hanem õ is. (Dr. Kovács Kálmán: De az államtitkár úr nem!)

És még valamit! Államtitkár úr egy dologra nem válaszolt, illetve nem tért ki, pedig azt hiszem, lényegesen fontosabb. Még ha csak tervezet is a közoktatási törvény módosítása, akkor is, ha egy tervezetben egyáltalán felmerülhet az a kérdés, hogy újra szakképesítés nélküli pedagógusok tanítsanak, ha egyáltalán felmerülhet az a kérdés, hogy gyógypedagógusként nem megfelelõ képesítésû ember dolgozhasson, az már önmagában botrány, államtitkár úr, és ismét csak a szakértelem tombolására enged következtetni!

Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage