Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ehhez a vitához röviden csatlakozva én is azt a véleményemet szeretném elmondani, hogyha valaki házszabályszerûen szót kap, akkor azt, hogy õ hogyan ítéli meg a mondandóját és abba a két percbe mit tesz, már nem lehet újabb kritika tárgyává tenni, ez az õ egyéni joga a szólásszabadság nevében. (Közbeszólások jobbról: Úgy van.) Ugyanúgy, ha itt a kétperces reagálásokban mi nemcsak az alaphozzászóláshoz szólunk hozzá, hanem óhatatlan, hogy a már elhangzott kétperceseket megemlítsük, ezt is meg kell védenem éppen a szólásszabadság nevében.

De minthogy az idõm rögtön lejár, engedjenek meg valóban az alaphozzászóláshoz egy-két gondolatot.

A tegnapi napon kifejtettük a televízióval, a rádióval, a médiumokkal kapcsolatban nagyon komolyan felmerült aggályunkat, hogy a közszolgálatiság biztosítása, az, hogy a parlamentben nagy többséggel elfogadott médiatörvénynek a megvalósulása még nem következett be, tulajdonképpen ez a fõ gond, és pillanatnyilag aggódunk azért, hogy valamiféle háttérben mozgó erõk ezt el akarják odázni, meg akarják akadályozni. Tulajdonképpen ennek a jegyében hangzott el Dobos Krisztina hozzászólása, ezt az aggályt fejezte ki.

Még egy dolog: most már a közoktatási törvény is felmerült. Mi rendkívül csodálkozunk államtitkár úron, hogy a közoktatási törvénynek - nem tudjuk pontosan - 12. vagy 13. tervezetérõl azt mondta, hogy mintha ezt nem ismerné. Ez kint van társadalmi vitán, és az ebben foglaltak alapján szintén teljesen jogosak voltak az elhangzott kritikák. Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage