Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Államtitkár Úr! Mindig a késést látom az önök intézkedéseibõl. Egy-másfél hónappal ezelõtt már lehetett látni, hogy a sertéspiac összeomlik. Önök akkor nem intézkedtek. Az irányárról most fog dönteni a terméktanács. Sürgetni is lehet azt a terméktanácsot! Ha õk maguk nem hozták meg az irányárra való döntést, akkor önök preferálják ezt a kérdést.

A másik: igenis lehetne növelni a belföldi fogyasztást. Amikor felére csökkent Magyarországon a húsfogyasztás, nem igaz, hogy akkor nem lehet azt megfelelõ szociálpolitikával befolyásolni. Ez természetesen nemcsak az FM dolga, hanem az egész kormányzaté. Ezért örülnék, ha a miniszterelnök úr vagy bárki más ebben lépéseket tenne. Nem igaz, hogy ennyire mélypontra kellett csökkennie a húsfogyasztásnak, hogy a nagycsaládosok, a nyugdíjasok nem tudják megvenni a sertéshúst! Ha régen 10 millió sertést tudott exportálni és fölélni a magyar nemzet, akkor nem igaz, hogy most 5 millió sertésnek nincs helye ebben az országban!

Jelenleg sajnos az a végsõ következtetés, hogy 5 millió sertést nem tud ez az ország és ez a minisztérium elhelyezni. Sajnos ez a tragédia. (Taps az FKGP-frakció soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage