Kövér László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnöknõ. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! "Kevés város van olyan szerencsés helyzetben, hogy négy országgyûlési képviselõje ül a parlamentben, és közülük hárman jelentõs bizottságokban dolgoznak" - mondta Dióssy László polgármester, országgyûlési képviselõ vendéglátóként tegnap Veszprémben, a városházán tartott tájékoztatón. Ez a "Jól mûködik a lobby" címû cikkben szerepel, a Veszprémi Naplóban, amelyben a két MSZP-s és a két szabaddemokrata honatya eldicsekedik a választóknak azzal, hogy hathatós lobbytevékenységük eredményeképpen a város 1,2 milliárd forintot fog kapni a központi költségvetésbõl a közeljövõben; a megyei és városi önkormányzat 800 millió forintos támogatást kap a megyei könyvtár felújítására - ami Veszprém városában van -; és Veszprém 400 millió forintra számíthat a következõ években a szociális otthon építésében.

Azt szeretném kérdezni, tisztelt miniszter úr, hogy milyen szempontok motiválják a kormányt, amikor az egyre szûkülõ forrásokat a különbözõ települések között elosztja. Vajon tényleg a lobbyszempontok-e - azaz hogy hány országgyûlési képviselõ van az adott városban, és milyen frakcióba tartoznak -, vagy pedig vannak olyan szempontok, amelyek négy év alatt, az elõzõ ciklusban már kialakultak, és amelyek a korábbi szocialista forráselosztó rendszert egy igazságosabb rendszerrel váltották fel.

Azt szeretném továbbá megkérdezni, hogy vajon mi lesz azokkal a településekkel Veszprém megyében, amelyek kevésbé vannak szerencsés helyzetben, mert nincs négy vagy akár egy kormánypárti képviselõjük sem az Országgyûlésben. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage