Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Épp a mai délelõtt folyamán kezdte meg a parlament az 1996. évi címzett támogatások tárgyalását. Az expozémban részletesen ismertettem azt az egyébként többlépcsõs döntési mechanizmust, amelynek eredményeként kialakul, hogy melyek a különbözõ területeken azok a benyújtott pályázatok, amelyeket a kormányzat javasol az Országgyûlésnek címzett támogatás nyújtására.

A döntési mechanizmus röviden azt tartalmazza, hogy a szaktárcák meghatározzák a feltételrendszert; ezután az önkormányzat benyújtja a koncepcióját - ez egyébként '94-ben történt a mostani beruházások esetében -; '95-ben adták be a koncepciót az önkormányzatok. Ezután megtörtént a szaktárcák javaslata, majd ennek alapján megkezdték az önkormányzatok a beruházások elõkészítését, és a kormány döntésre felkínálja 58 beruházás támogatását a parlamentnek.

(13.50)

Errõl jelenleg folyik a vita. Teljesen függetlenül attól, hogy mit nyilatkoznak a helyi sajtóban az országgyûlési képviselõk, azt gondolom, hogy a szaktárcák által adott javaslatok sorrendjét nem különösebben vonja kétségbe senki, ilyen módon történik a kérelmek elbírálása. A szempontok között politikai megfontolások egyébként nem szerepelnek... (Közbeszólások az ellenzék padsoraiból: Á! Egyáltalán nem szerepelnek!) ...és végigtekintve a támogatott javaslatokat, ez egyébként nem is igazolható. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage