Bogár László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BOGÁR LÁSZLÓ (MDNP): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm a válaszát. Sajnos nem igazán gyõzött meg. Azt nem vonom kétségbe, hogy az infláció némi lassulása valóban érzékelhetõ az elmúlt hónapokban, de azt hiszem, hogy három-négy hónap már elegendõ idõ annak a belátására, hogy sajnos ebben az ütemben aligha teljesíthetõ ez a 20 százalékos várakozás.

Azt gondolom viszont, hogy ha az ilyen túlzottan optimista várakozás - miután ez már tavaly sem jött be a kormány részérõl - másodszor is meghiúsul, annak rendkívül rossz társadalom-lélektani üzenete lehet. Arról nem is beszélve - és ennek még súlyosabb szociális következményei lehetnek -, hogy a bérmegállapodások egyértelmûen körülbelül erre a 20 százalékos bázisra épültek, ezért feltételezhetõen komoly feszültségek származnak majd ebbõl.

Végül, de azt hiszem, nem utolsósorban: európai integrációnk szempontjából nagyon rossz üzenete van annak, hogy most már messze a legrosszabb inflációs helyzetben vagyunk az összes, élmezõnybe tartozó visegrádi ország között. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage