Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A hétvégi sajtóból értesülhettünk, az ország közvéleménye is értesülhetett arról, hogy az Országos Egészségbiztosító Pénztár gazdálkodását és pénzügyeit vizsgáló bizottság nem tartja kizártnak, hogy a magán betegszállítóknak tavaly kifizetett megközelítõleg 300 millió forint harminc százaléka mögött nincs teljesítmény.

A sajtóból megtudhattuk azt is, hogy két betegszállító finanszírozásánál több esetben is a ténylegesnél nagyobb kilométereket tüntettek fel a menetleveleken, ráadásul minden egyes beteg szállítását úgy könyvelték el, mintha egyedül ült volna a gépkocsiban. Így fordulhat elõ, hogy Budapesttõl Veszprém 211 km-re került, a két település közt fekvõ Várpalota viszont 237 kilométerre.

Tisztelt Államtitkár Úr! A sajtóban megjelentek szerint az egyik magánmentõ finanszírozásánál rokoni kapcsolat miatt összeférhetetlenség is felmerült. Itt Illés Béla fõigazgató-helyettes úr nevét említik.

Az Országos Egészségbiztosító Pénztár mûködésével kapcsolatban nem ez az elsõ probléma. Szeretném önt emlékeztetni, hogy a CM-Klinika 150 millió forintos ügyét és a bizonyos 2,3 milliárd forint kockázatkezelési alap ügyét én már decemberben felvetettem itt a tisztelt népjóléti miniszter úrnak, és kérdést is intéztem hozzá.

Ezekkel kapcsolatban a kérdéseim azóta is, tavaly december óta változatlanok.

Az egyik kérdésem: a felmerült anomáliákkal kapcsolatban szándékozik-e ön, illetve a miniszter úr valamit tenni, hiszen itt újra annak a gyanúja merült fel, hogy az adófizetõk pénzét nem kezelik megfelelõen.

A második kérdésem az, hogy kíván-e a kormány, illetve a miniszter úr a törvényességi felügyeleti jogával élni. Ezt törvény biztosítja.

A harmadik kérdésem pedig az, hogy kívánnak-e önök, a miniszter úr, illetve az államtitkár úr az Országos Egészségbiztosító Pénztár gazdálkodását felügyelõbizottság eredményeire, munkájára támaszkodni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage