Baja Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! A hátrányos helyzettel és azzal, hogy nehéz helyzetben élnek az emberek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, egyetértek.

Közöttünk az a különbség, hogy az én véleményem szerint az a jó, ha a kormány semmilyen formában nem mér, nem méricskél. Azért nem, mert általában fukarul mért elõzõleg is és a hátrányos helyzetû térségekkel szemben a kormányok általában fukarul mérnek.

A területfejlesztési törvény éppen azért jó, mert a fukar mérés helyett normativitást ad legalább abban, hogy önmaguk kezébe vehetik sorsuk irányítását abban a térségben is, mint ahogy más térségben.

Még egyszer mondom, azzal önnel teljesen egyértek, ha gazdasági helyzetünk lehetõvé tenné, többet kellene adni ennek a térségnek. Mégis úgy gondolom, méltánylandó elismerni azokat az erõfeszítéseket, amelyeket eddig tett a kormány. Hogy nem elég, és többet szeretnénk, abban önnel egyetértek. De nem méricskéléssel, hanem a helyi társadalommal összefogva. Köszönöm. (Taps a kormányzópártok padsoraiban.)

(14.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage