Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Államtitkár Úr! Én úgy gondolom, hogy ismeretes ön elõtt a Független Kisgazdapártnak az az elvi álláspontja, hogy az energiaprivatizációt mi kifejezetten nemzetellenes bûntettnek tekintjük. Úgy gondoljuk, hogy az energiaprivatizáció kapcsán különösképpen embertelen és megengedhetetlen módon jártak el mindezidáig azokkal a bányászokkal szemben, akikrõl egyébként valamennyien elismerjük, hogy életük kockáztatásával szálltak le nap mint nap a bányába és teremtettek ennek az országnak kitünõ lehetõségeket az energiafelhasználás területén.

Most eljutottunk oda, hogy az államtitkár úr olyan kifejezéseket használt a válaszában, mint például: "azt akarja elérni a kormányzat, hogy maradéktalanul koncentrálhassanak az eladásra", ezért homályos megjegyzéseket fûzött ahhoz, hogy az energiaszektornak és a bányának az eladása együttesen, illetõleg külön-külön is miként lehetséges.

Tény az, én sajnos nem tudok más következtetést levonni az ön válaszából, minthogy magyarázat követ magyarázatot, ugyanakkor az oroszlányi bányászoknak és az energiaszektorban dolgozóknak a helyzete nem megoldott. Az, hogy az államtitkár úr kijelenti, hogy remélhetõleg nem lesz tömeges munkanélküliség e körzetben, egyáltalán nem jelent garanciát arra, hogy valóban nem lesz. Ezért én úgy gondolom, hogy ez a válasz, épp az ott élõk rendkívül sanyarú sorsára és kétségbeesett helyzetére tekintettel, semmiképpen sem elfogadható, ezért azt én sem tudom tenni, tehát nem fogadom el a válaszát. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage