Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselõ Asszony! Ha az azonnali kérdések óráját ön nem használná rendszeresen találós kérdések feltételére - amelyben konkrét, szakmai részletekbe menõ kérdéseket tesz fel, de a kérdés címét úgy fogalmazza meg, hogy abból lehetetlen legyen rájönni, hogy mire vonatkozik a kérdés -, akkor most nem kellett volna föltennie ugyanezt a kérdést másodszor. (Demeter Ervin: És a válasz..?) Válaszolok: ez volt az egyik kérdés - erre ez volt a válasz.

A másik kérdésre az a válasz, hogy az ígéretnek természetesen hihet a diák, mert utánanéztünk a problémának, és megállapítottuk, hogy nincs szükség intézkedésre. Nyilván elkerülte az ön figyelmét, hogy a május 22-i német és francia közös írásbeli felvételi vizsga nem az egyetlen, hanem már a második lehetõség az idegen nyelvbõl érettségizõknek; többségük a korábbi, május 20-i francia, illetve május 21-i német közös érettségi felvételi vizsgára jelentkezett. Ha közülük második idegen nyelvként valaki angolból kíván érettségizni, azt május 22-én megteheti. Akinek pedig mindez nem felel meg, annak még rendelkezésére áll a pótérettségi június 10-i idõpontja is.

Február 15-én, illetve március 1-jén lezárult az érettségire és felvételire való jelentkezés határideje. Megállapítottuk, hogy sem az érettségivel foglalkozó ügyintézõhöz, sem az érettségit szervezõ OKSZI-hoz egyetlen olyan panasz sem érkezett be, hogy valaki ne tudott volna a mondott probléma miatt két nyelvbõl érettségizni.

A Felsõoktatási Felvételi Iroda jelezte, hogy a közel 100 ezer felvételire jelentkezõbõl három tanulónak voltak egyeztetési problémái, akik két természettudományos tárgy mellett két idegen nyelvbõl is akartak közös írásbelit tenni. Ezeket a diákokat a június 10-i pótnapon osztották be vizsgára. A két idegen nyelvbõl való érettségi lehetõségének ma tehát nincsenek sem jogi, sem szervezési akadályai. Köszönöm szépen. (Taps a kormánykoalíció padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage