Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Képviselõtársaim! Nem tartom szerencsésnek... (Pásztohy András: Én sem.)... azt a módszert, ha egy országgyûlési képviselõ vélt vagy valós érdekeinek orvoslása érdekében azonnali kérdés vagy interpelláció formájában próbál magának elégtételt szerezni. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Most mit akarsz? - Zaj.)

Miért nem tartom annak, tisztelt képviselõtársaim? Azért nem tartom szerencsésnek, mert én is megtehetem azt, hogy azonnali kérdést vagy interpellációt intézek valamelyik miniszterhez és megkérdezem, hogy Faragó Péter képviselõtársam mennyi földet szerzett vagy mit csinált az elmúlt idõben. De én nem teszem ezt, képviselõtársaim! (Derültség.) Én nem teszem! Sõt, én ígéretet teszek minden képviselõtársamnak, hogy se azonnali kérdést, se interpellációt ebben a ciklusban nem fogok senki vonatkozásában tenni. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Ne tedd! - Korinthus Katalin: Jaj!) Azért nem, tisztelt képviselõtársaim, mert nekem a parlament tekintélyének megõrzése... (Derültség a kormánypártok padsoraiból.)... mindennél fontosabb. Tudniillik lejáratnám a parlamentet, tisztelt képviselõtársaim! (Derültség a kormánypártok padsoraiból. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így igaz! - Nagy Jenõ: Minden héten megteszed! - Francz Rezsõ: Szemforgatás bajnoka! - Zaj.) Képviselõtársaim! Ünnepélyesen megígértem, amit megígértem. Faragó Péter képviselõtársamtól egy Arany János verssel szeretnék elbúcsúzni. (Derültség, felzúdulás a bal oldalon.)

Arany János írja "Epilógus" címû versében:... (Mészáros Béla: Koncentrálj!)... "Ha egy úri lócsiszárral találkoztam, bevert sárral, nem törõdtem, félreálltam, letöröltem". Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiból. - Zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage