Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Itt egy súlyos félreértés van ebben a kérdésben. Nem mentelmi ügyben tett fel kérdést Faragó Péter, szemben azzal, amit Torgyán József állított.

Õ azt kérdezte meg az igazságügy-minisztertõl, és erre az államtitkár asszony válaszolt, hogy ki védi meg a képviselõt akkor, hogyha egy másik képviselõtársa olyat állít róla, ami valótlan, rágalmazza õt, és tekintettel arra, hogy az adott képviselõ - Homoki János képviselõ úrról van szó - a mentelmi joga mögé bújva állított olyanokat másik képviselõrõl, amikor az érintett képviselõ, jelesül Faragó Péter, nem tud ez ellen védekezni.

Én azt gondolom, hogy ez egy fontos kérdés, az államtitkár asszony erre elmondta a választ. Én azt hiszem, hogy ez nem mindegy. Tételezzük fel a példát, ha én, mondjuk, azt állítanám önrõl, hogy azt a szép nagy Mercedes autót, amivel utazik, nem a munkája eredményeképpen összeszedett jövedelmébõl vette, hanem ön lopta - ami persze távol áll tõlem, én nem állítok ilyet... (Derültség a bal oldalon.)...-, de akkor ki védené meg önt?! Vagy ha bárki azzal rágalmazná a képviselõ urat, hogy azért interpellál olyan hevesen és indulatosan a fõügyészhez, mert annak idején megbuktatta önt a vizsgán - ami megint távol áll tõlem -, de ki védené meg akkor önt? (Derültség és nagy taps a bal oldalon.)

Én ezért azt gondolom, hogy ez a kérdés helyénvaló, házszabályszerû volt, és semmilyen jogsértést és házszabálysértést nem követett el az elnök asszony, amikor nem akadályozta meg ennek a kérdésnek a feltételét. Köszönöm a figyelmet. (Nagy taps a bal oldalon. - Általános zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage