Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy váratlanul, de nagyon komoly problémával nézünk szembe. Nem tudom osztani azt a gondolatot, hogy egy jelenleg hatályos egyezmény esetleges valamikori fölmondása visszamenõlegesen kétségbe vonhatna Magyarországon már elismert végzettségeket.

(18.00)

Ennek ellenére azt gondolom, hogy a probléma nagyon élõ. Nem hiszem, hogy a magyar tudományos minõsítési élet kialakult rendszere távlatosan ezt a kölcsönösséget fenn tudja tartani.

Pillanatnyilag viszont megértem a kormány nehézségét: ilyen fázisban egy változtatást létrehozni nagyon nehéz. Ahhoz, hogy ebben a helyzetben el tudjuk dönteni, ellenzéki oldalról hogyan viszonyuljunk ehhez az elõterjesztéshez, nagyon lényeges lenne, hogy az államtitkár úr, amikor összefoglalja ezt a rövid kis vitát, nyilatkozzék arról, kész-e a kormány ezt azt egyezményt kellõ körülmények között - de nem valamikor a távlatokban, hanem folyamatában - újratárgyalni. Ebben az esetben, azt hiszem, támogatható. Ha ez a készség nincs meg, akkor bennünk az aggály lesz a nagyobb.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage