Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Varga Mihály képviselõtársam két mondatára szeretnék reagálni. Egyrészt 1994 decemberében a kormánynak nem volt mérlegelési lehetõsége. A hozzászólásomban hosszasan próbáltam bizonyítani, hogy a '94 decemberi lépés egy következmény volt, következménye a korábbi konszolidációs lépéseknek. Sem Szabó Iván, sem Varga Mihály képviselõtársam nem bizonyította azt, hogy a konszolidációs folyamat a régi kormány utolsó napjaiban befejezõdött - nem is fejezõdhetett be! Meggyõzõdésem, hogy Varga Mihály képviselõtársam - mint a másik vizsgálóbizottság elnöke - tudja, hogy nem fejezõdhetett be ez a folyamat.

(21.20)

Utaltam rá, konkrétan megneveztem azt a szerzõdést, illetve azt a levelet, amelyben az elõzõ kormány pénzügyminisztere jelezte, leírta, hogy nem fejezõdött be ez a folyamat. Tehát nem volt mérlegelési lehetõsége a kormánynak, hanem '94 decemberében döntési kényszerpályán volt. Ez az egyik.

A másik, amire szeretnék kitérni, az a pénzügyminiszter '94. december 30-ai nyilatkozata. Arra utalt Varga Mihály képviselõtársam, hogy bizonyos következõ évi privatizációs bevételekrõl nyilatkozott a pénzügyminiszter. Szó sincs ebben a nyilatkozatban privatizációs bevételrõl. Arról van szó: a pénzügyminiszter kötelezettséget vállal arra, hogy a várhatóan negatív eredménytartalékot hitelkonszolidációs kötvénybõl - amit egyébként még az elõzõ parlament fogadott el - mindenképpen rendezi. És a rendezés módja alakult ki a következõ évben, de erre már a hozzászólásomban utaltam. Tehát egyszerûen a nyilatkozat privatizációs bevételekre nem utal. Köszönöm szépen, és elnézést, hogy túlléptem az idõt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage