Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm szépen, hogy miniszter úr komolyan vette a kérdésemet. Tudniillik olyan ügyrõl van szó, amely felett nem lehet - mint egyes kérdések felett - legyintéssel napirendre térni.

Úgy gondolom, hogyha az én kérdésem hozta közelebb miniszterelnök úr tényleges megnyilatkozásának megismertetését, akkor nem tettem fel a kérdést hiába.

Mindenesetre van az ügynek tanulsága. Két-három napja cirkulál ez az állítás, mégpedig nem egyszerûen csak magánkörökben, hanem a nyomtatott és elektronikus sajtó keretei között is, sõt egy mai reggeli lapértesülés szerint már külföldön is visszakérdeztek arra, hogy mi módon kerülhetett forgalomba egy ilyen állítás. Gondolom, amiatt... (Az elnök pohara megkocogtatásával figyelmezteti a képviselõt az idõ leteltére.)... mulaszthatatlan, hogy e téren egyértelmû nyilatkozat hangozzék el - s talán nemcsak közvetett módon, hanem közvetlenül is -, mert a magyar parlamenti demokrácia... (Az elnök ismét figyelmezteti az idõ leteltére.)... és egyetlen hazai felelõs politikusunk sem engedheti meg magának, hogy azzal vádoltassék, miszerint a gyanúsításra alapozott nyomásgyakorlás is olyan eleme eszköztárának... (Az elnök ismételten figyelmezteti a képviselõt.)... amely a magyar parlamentáris demokrácia körülménye között felhasználható, gyakorolható... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.).., érvényesíthetõ. Az ügy tanulsága annyi, hogy...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage