Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Azzal szeretném kezdeni, hogy természetesen nekünk az államháztartás egészében kell gondolkoznunk. Ahogy korábban is világos volt: miközben viharfelhõk lassacskán gyülekeznek a tb területén, ugyanakkor a központi költségvetés területén ellenkezõ elõjelû hírek vannak, hiszen az eddigi számaink kedvezõbbek, mint ahogy feltételeztük. Tehát az elsõ válaszom az, hogy az államháztartás egészének helyzetét kell figyelembe vennünk, és ennek alapján kell dönteni.

A másik, hogy úgy látom, azért a tb-n belül is vannak intézkedési lehetõségeink, részben amire a törvény is felhatalmazást ad, a rendkívüli behajtás, részben bizonyos azonnali inkasszó bevezetése, itt az eü. munkáltatói kintlevõségek ügyében és néhány más kérdés.

Összességében azt gondolom, hogy az államháztartás egésze és az itt megtehetõ lépések elõkészítése és megtétele után juthatunk el oda, hogy mérlegeljük, most szükség van pótköltségvetésre, vagy nincs szükség - de azt hiszem, hogy ennek nem most van még az ideje, hanem néhány hónap múlva. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage