Daróczy Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DARÓCZY ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Az ez évi költségvetés a megszûnt Felzárkózás az Európai Felsõoktatáshoz Alap - ismertebb nevén a FEFA - helyett a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium fejezetében, "Felsõoktatás-fejlesztési alapprogramok" címen 825 millió forintot irányoz elõ. Ugyanezen költségvetési törvény az egyes elkülönített állami pénzalapoktól átvett feladatok átmeneti szabályozására vonatkozó részben elõírja, hogy 1996. február 1-jéig rendeletben kell szabályozni a megszûnt alapoktól átvett feladatokat, a pályázati rendszer mûködtetését.

Ennek hiányában a felsõoktatási intézmények nem juthatnak idejében azon anyagi forrásokhoz, amelyeket a parlament részükre elõirányzott.

Kérdezem államtitkár urat, mikor szándékozik a minisztérium elkészíteni a törvényben elõírt, a felsõoktatási fejlesztési alapprogramokkal kapcsolatos szabályokat, és megengedhetõnek tartja-e államtitkár úr a törvény idõbeli elõírásának ilyen mértékû halogatását. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage