K. Csontos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. K. CSONTOS MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Kutrucz Katalinhoz csatlakozva valóban azt kell mondanom, hogy a parlamentnek ez egy nagyon jól sikerült elõterjesztése és egy nagyon jó törvénye lehet. Miután a nemzetközi kapcsolatokban hoz különbözõ szabályozást, rendelkezést, ilyenformán azt kell mondani, hogy az igazságügyi miniszter úr - talán fogalmazhatok így - még ilyen jó törvényjavaslatot nem terjesztett elõ. Ehhez a törvényjavaslathoz azonban kétségtelenül hozzájárultunk annyiban, hogy beadtunk módosító javaslatokat. Itt szeretném megköszönni az államtitkár asszonynak, dr. Csiha Juditnak a módosító javaslataimmal kapcsolatban tett észrevételeit.

(17.50)

Ez az észrevétel, ha szerényen is, de elhangzott, s mint ellenzéki képviselõnek jólesõ érzés volt ezt a megtisztelõ hangnemet hallani. Azt hiszem, ilyen konstruktív magatartásra volna szükség a parlamentben: hogy ha az ellenzék jobbat mond, azt elfogadják, annak megvalósulásához hozzájárulnak, és akkor nem mindig az van, hogy a több gomb dönt.

A Kisgazdapárt ezt a törvényjavaslatot egyhangúlag megszavazta. Ezeket a dolgokat kívántam felhozni az egységes szavazás tekintetében.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage