Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Még egyszer szeretném leszögezni: nem érdemes Chilével példálózni, mert a Magyarországon tervezett reform nem olyan, mint a chilei rendszer. (Dr. Pusztai Erzsébet: Csak majdnem.) Nem érdemes vele példálózni! Tessék megnézni olyan országokat - amelyeket kevesebb elõítéletettel lehet említeni, mint Pinochet nevével együtt -, ahol ez mûködik! Tessék megnézni az ausztrál rendszert!

Ezen kívül van még egy állításom: bármelyik angol tanulmányt fogják elolvasni, a valóság az, hogy nem omlott össze az az önök számára nem tetszõ chilei rendszer sem, hanem mûködik. Vannak különbözõ várakozások, hogy idõvel hova fog vezetni - gondolják egyes tudósok -, de ezeknek a tanulmányoknak az ellenkezõjét is el lehet olvasni ékes angol és magyar nyelven. Tehát nem érdemes belemenni abba a vitába, hogy a Világbank különbözõ szakértõi a chilei rendszernek milyen jövõt jósolnak, mert nem akarunk olyan rendszert csinálni.

Egyébként meg további jó együttdolgozást kívánok a Fidesznek és a Társadalombiztosítási Önkormányzatnak! (Derültség és taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage