Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Eredetileg Hegyi képviselõ úr után jelentkeztem, és csak most került rám a sor; nagyon sajnálom, szívesebben mondtam volna közvetlenül Hegyi képviselõ úrnak, hogy figyelmébe ajánlom, tanulmányozza az elmúlt négy év idõszakának parlamenti hozzászólásait, különös tekintettel a szocialista képviselõk hozzászólására. Érdekes dolgokat fog találni.

Nem az elveket vitatjuk, hanem a gyakorlatot, tisztelt képviselõtársam. A Szocialista Párt kikelt az ellen, hogy a nyugdíjkorhatár-emelést elindítsuk. Én magam voltam ott az MSZOSZ nõi választmányában, ahol módomban állt több száz, igen feldühödött nõtársam elõtt elmondani, miért van szükség arra, hogy elinduljon egy ilyen hosszú folyamat. Akkor a MSZOSZ jeles képviselõje, Sándor úr fölállt, és azt mondta: igen, persze, majd a jövõben szükség lesz rá, de nem most.

Értendõ ez alatt, hogy itt, a választások elõtt nem fogjuk kimondani az embereknek, hogy tényleg meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt. Nos, ilyenekbõl nagyon sok példát tudok mondani, a módosító indítványig, amelyet éppen a Szocialista Párt nyújtott be - hogy mégse induljon el a nõi nyugdíjkorhatár emelése. Érvelni persze lehet: hogy ki volt dolgozva, nem volt kidolgozva, hogy mûködik a dolog. Most sincs részletesebben kidolgozva a nõi nyugdíjkorhatár-emelés konstrukciója, mint akkor, amikor errõl vitatkoztunk a parlamentben. Most sincs részletesebben, mert ugyanúgy csak gondolatkörök vannak, és ebben a parlamentben senki nem tudja megmondani, mi lesz a kormány végleges elõterjesztése, milyen konstrukcióban szándékozik a nõi nyugdíjkorhatár-emelést elindítani és a közös korhatáremelést folytatni. Egyelõre csak elvek vannak errõl. Tehát nem az elveket vitattam, hanem a Szocialista Párt nem túl tisztességes gyakorlatát. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage