Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen a szíves információt, bár nyilvánvalóan itt még egy alakuló rendszernek az alapvitájáról van szó. De azért számomra továbbra is kérdéses marad, hogy ha egyrészt az állami, illetve kormányzati garancia kivonul mögüle, akkor egy rosszul mûködõ vagy eredménytelen vagy éppen negatív eredménnyel záró biztosítóintézmény esetében mi a helyzet, honnan lesznek azok a kamatok, amelyeket föl tud venni a rászoruló, aki befizetett?!

A másik oldal, hogy a profitot mibõl termelik ki. Végül is annak a befizetõnek a pénzébõl! A profit kitermelése szempontjából viszont, azt hiszem, az állampolgárok többségének nyilván az a véleménye, hogy akkor már inkább egy nonprofit intézménynél próbálja meg elhelyezni a pénzét, ha erre van lehetõség, hiszen abban az esetben az adminisztratív költségek kisebbek, és a pénze felhasználása, úgy érzi, arra a célra fordítódik, amire õ tulajdonképpen befizette.

S a legfontosabb talán az, hogy most vagy kötelezõ, vagy önkéntes. Ha kötelezõ, az olyan volna, mint... - hogy is mondjam... -, fõleg, ha 20-25 éves lekötéssel számolunk: ez egy békekölcsön, csak kötelezett formában.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage