Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Pusztai Erzsébet Képviselõtársam! Köszönöm szépen, hogy a politikai vitanap végén kifejtette koncepcióját, és néhány konkrét elemet megtudtunk abból az elképzeléssorozatból, amelyekre korábbi hozzászólásában utalások történtek.

Engedje meg, amellett, hogy nagy érdeklõdéssel várom a részleteket - hiszen nyilván írásban is megvan ez a koncepció -, néhány rövid megjegyzést fûzzek hozzá.

Az egyik: nehezen tudok elképzelni olyan programot, amely az ország további külföldi eladósodottsága révén próbál bármilyen problémát megoldani. Az ön által említett kétmilliárd dollár ebbe az irányba mutatna. Én ezen a téren szkeptikus vagyok; nem hiszem, hogy lehetõségeink alapján erre lépéseket kéne tennünk.

A másik, amit szeretnék ehhez elmondani: azzal egyetértek, hogy a járulékokat csökkenteni kell, hiszen a kormány által vázolt nyugdíjreform lehetõvé teszi, hogy a jelenlegi 35 százalékos járulékok néhány év alatt, egy középtávon 28 százalékra is csökkenjenek. Ezen belül lehetõvé válik, hogy a tõkefedezeti pillér bevezetésével, az ott keletkezett megtakarításokkal, állampapírba való fektetésével finanszírozzuk azt a hiányt, amit a felosztó- kirovó rendszer átmeneti finanszírozása szükségessé tesz. Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage