Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõ Úr! Õszintén sajnálom, a felszólalásra jelentkezõk között nem szerepelt, ezért említettem csak Izsó Mihály nevét. Igazán nyugodtan megnyomhatta volna akkor is a jelentkezési gombot, hiszen vártam itt elég sokáig. Most már lezártam a vitát, úgyhogy ebben a témakörben semmiképpen nem tudok szót adni. Sajnálom, majd a részletes vitában.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítási önkormányzati igazgatásról szóló 1991. évi LXXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/2101. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/2101/10. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem, hogy a részletes vita szerkezete a törvényjavaslatnak megfelelõen alakuljon. Ebbõl következõen az ajánlás 1-6. pontjáig terjedõ rész összevonását kezdeményezem.

Ezek a módosító javaslatok a törvényjavaslat 1. §-a (1), (2) bekezdését érintik. Valamennyi indítvány a társadalombiztosítási önkormányzatok közgyûlési feladatkörét módosítja.

Az általam javasolt vita második egységét képezi az ajánlás 7-9. pontja. Ezek az indítványok az 1. § (3) bekezdését érintik. Mindhárom javaslat a társadalombiztosítási önkormányzatok és a kormány kapcsolatrendszerét módosítja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a vita javasolt szerkezetével. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés az összetartozó módosító javaslatok tárgyalásának összekapcsolásával a vita szerkezetét elfogadta.

Most soron következik a vita elsõ szakasza, az ajánlás 1-6. pontjai szerint. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Nincs jelzés.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vita második szakasza, az ajánlás 7-9. pontjai szerint. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. Megadom a szót Kelemen András képviselõ úrnak, Magyar Demokrata Fórum.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage