Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ehhez a ponthoz módosító indítványt nyújtottunk be hárman: Szabó Iván, Kósa Lajos és jómagam. Ebben azt kezdeményeztük, hogy "a tõkejuttatás költségvetési kihatással nem járt" mondatnál a költségvetési kihatás elé a "közvetlen" szót kell beszúrni, mert kétségtelen, hogy a vizsgálat során kiderült, hogy itt a költségvetésbõl pénz nem hiányzik, tehát semmiképpen nem költségvetést terhelõ tétel volt az. Azonban, mint értékpapírnak, a bankkonszolidációs kötvénynek azért van közvetlen költségvetési kihatása, és úgy véljük, hogy ez a pontos terminus itt.

A másik idevágó módosításunk az anyagi érdekeltséghez kapcsolódik, amirõl Rott Nándor is beszélt. A bizottság végül is nem állapított meg közvetlen anyagi érdekeltséget, tehát valami olyan visszaélést, ami a közvetlen anyagi érdekeltség fogalmába tartozik. Nem állapított meg közvetlen anyagi érdekeltséget, ezt itt tényszerûen rögzíteni kell. Ugyanakkor, részben egyetértve az elõttem felszólalóval is - kétségtelenül az anyagi érdekeltség tágabb fogalom - , tehát közvetlenen kívüli, közvetett más anyagi érdekeltséget nem is vizsgált a bizottság, tehát nem állíthatjuk, hogy ilyen nem volt.

Itt szorosan ragaszkodni kell ahhoz, amit a bizottság a közvetlen anyagi érdekeltség körében megállapított, tehát, hogy ilyen nem volt, s ennek kell szerepelnie a jelentésben, de egy ilyen tágabb körben már az Országgyûlést nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy itt a Közlönyben megjelenõ országgyûlési határozati javaslatban egy ilyen széles körû kinyilvánítást tegyen, hiszen ezt ilyen formában a bizottság nem is vizsgálta. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage