Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az ajánlás 2. pontja belsõ ellentmondást tartalmaz, mert ugyan azt mondja végül is, hogy végsõ formájában ez a tõkejuttatás megfelelt a hatályos jogszabályoknak - ez az egyik fele, de rögtön beleveszi azt is, hogy "...egy, az eljárás közben született végrehajthatatlan megállapodás kivételével."

Tehát egyszerre megállapítja azt is, hogy történt jogszabálysértés, s azt is megállapítja, hogy nem történt. Meg kell mondani, hogy ez a felemás megoldás teljességgel elfogadhatatlan.

Elfogadhatatlan azért is, mert ezen túlmenõen már egy korábbi és egy más szakaszban megállapította a Bankfelügyelet is a jogszabálysértést, ezért pénzbírsággal sújtotta a Budapest Bankot, pénzbírsággal sújtotta annak akkori vezetõjét, dr. Bokros Lajost, és mind a ketten - a bank is és Bokros úr is - befizették a bírságot, tehát õk maguk is elismerték ennek a jogszabálysértésnek a tényét. Ez a 2. pont is elismer legalábbis egy jogszabálysértést. Következésképp az a megállapítás, hogy az egész tõkejuttatás folyamata megfelelt a hatályos jogszabályoknak, a tények fényében nem igaz, éppen ezért elfogadhatatlan. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage