Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt Ház. A Fidesz-Magyar Polgári Párt parlamenti frakciója osztja Kelemen András aggodalmát abban a tekintetben, hogy az a megállapodás, amely létrejött a Népjóléti Minisztérium és az EDDSZ között, az nem valósul meg.

1994 õszén, amikor az Érdekegyeztetõ Tanácsban folyó munka a kormány hibájából meghiúsult, s az az egyeztetés, amely korábban évente követte egymást, felborult, a Fidesz aggodalommal várta azt, hogy a kormány milyen lépéseket kíván tenni a munka világa kérdéseinek tisztázásában.

A kormány azt az utat választotta, hogy külön-külön próbál az érdekképviseletekkel megállapodni. Ez önmagában még nem is lenne baj, hiszen ez is egy járható útja lenne annak, hogy ezeket a problémákat, kérdéseket ágazatonként tisztázzuk.

A baj ott van, hogy a kormány a megkötött, kiharcolt megállapodásokat nem tartja be, s ezt ma már nyíltan ki lehet mondani, hiszen több olyan megállapodás került felrúgásra, amely az elmúlt másfél év során született. Ezek egyike sajnos most az itt napirend elõtt felhozott egészségügyi dolgozók bérének kérdése, ahol a kormány, hiába volt megtámogatva egy miniszterelnöki becsületszóval, ennek ellenére nem volt hajlandó betartani ezt a megállapodást.

A Fidesz-Magyar Polgári Párt úgy véli, hogy épp elég baj van az egészségügyben, épp elég sok probléma és tisztázásra váró kérdés van ahhoz, hogy ilyen felesleges, már megkötött megállapodások felrúgásával keletkezõ problémákat teremtsünk. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage