Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Én egyenesen megdöbbentõnek tartom, hogy Varga Lajos lehetségesnek gondolja, hogy õ egy húszperces elõadás keretein belül vagdalkozik jobbra-balra, és bárki két perc alatt arra olyan bõséggel és adatszerûséggel tud reagálni, mint azt húsz perc alatt meg lehetne tenni.

Ismétlem: én következtem volna szólásra, valamilyen machinációval engem kiiktattak, hogy ne tudjam elmondani a felszólalásomat. (Derültség a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)

Ugyanakkor rá kell arra mutatnom, hogy tökéletesen igaz volt, amit én mondtam, hiszen a jelenlegi közlekedési kormányzat olyan elképesztõ magatartást tanúsít, amely a nemzeti értékek tönkretételét éppúgy magában foglalja, mint a lehetséges építkezések, illetõleg azok kellõ szakmaisággal történõ kihasználásának elmulasztását.

Hadd utaljak arra, hogy így a fenntartási munkák teljesen megoldatlanok, a kormányzat közlekedéspolitikája idevonatkozóan annyit tartalmaz, hogy ebben is javulásra van szükség. Kérem, lehet, hogy ez a bolsevista állami berendezkedésben megoldásnak volt minõsíthetõ, de engedje meg, hogy én azt mondjam: én ezt nem tartom megoldásnak. Hiszen arra kellett volna a kormánynak válaszolnia, milyen intézkedések révén képzeli el az abnormális helyzet megoldását.

Ha abból indulunk ki, hogy útjaink hossza milyen mértékben elmaradt a nyugat-európai szint mögött, akkor láthatják, hogy utak építésére lenne szükség. Erre a Kisgazdapárt megfelelõ javaslatot terjesztett elõ. Ha önök ezt nem fogadják el, ezt szidalmazgatással, sértegetéssel nem lehet pótolni. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage