Keleti György Tartalom Elõzõ Következõ

KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! A kormány nem ad kölcsönt a médiumoknak.

A közszolgálati rádió és televíziók likviditási helyzetével összefüggõ kérdésekrõl hozott kormányhatározat ugyan keltheti azt a látszatot, mintha a kormánynak kölcsönök folyósítása állna a szándékában, valójában a likviditási gondok megoldására teendõ intézkedésre hívja fel a pénzügyminisztert. Rögzíti azt is, hogy erre csak az intézmények pénzügyi átvilágítását, közelebbrõl likviditási vizsgálatát követõen kerülhet sor, tehát a konkrét megoldás még nem alakult ki, pénzt nem is kaptak az említett szervezetek.

A médiatörvény a részvénytársaságokra való átalakulással kapcsolatban elrendeli a költségvetési törvény módosítását is. Erre szeptemberben kerülhet sor, hiszen augusztusra várható a részvénytársaságok megalakulása. A végsõ megoldást e módosítás nyomán a költségvetési törvény tartalmazza, ezzel a képviselõ urak a törvényjavaslat tárgyalása során részleteiben is találkozni fognak. Az addig tartó idõszakban is gondoskodni kell azonban a közszolgálati médiumok mûködõképességének fenntartásáról, és a kormány az ehhez szükséges átmeneti megoldások kimunkálását rendelte el.

Függetlenül a végsõ rendezés módjától, az intézmények vagyonának fedezetet kell nyújtania a keletkezett adósságokra, illetõleg a bevételbõl nem finanszírozható, okvetlenül szükséges kiadásokra. Ezért a likviditási problémák megoldására felhasznált összeget az átalakuláskor mint a vagyont terhelõ kötelezettséget indokolt figyelembe venni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage