Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm, államtitkár asszony. Természetesen magam is tudom mindezt, hiszen magam is fölvetettem már ilyen jellegû kérdést az elmúlt másfél évben a parlamentben.

Õszintén remélem, a dolgok abban a menetrendben fognak haladni, ahogy államtitkár asszony most mondta. Természetesen sokkal több részletkérdésre is ki lehetne térni a társasházakkal kapcsolatos jogi szabályozás kapcsán. Õszintén remélem, hogy a nemsokára beterjesztendõ tövényjavaslat vitájában erre sort keríthetünk, és biztos lehet benne államtitkár asszony, hogy aktívan részt fogok venni a vitában.

Azt szeretném még kérni mindenképpen, hogy nagyon sok társadalmi szervezete van a közös képviselõknek, a társasházi lakások tulajdonosainak, hogy ezekkel mindenképpen történjék továbbra is konzultáció, hogy olyan törvényjavaslat kerüljön elénk, amely az õ elismerésüket is elnyerte.

Azonkívül pedig természetesen mindenképpen olyan szabályozásra is szükség van, amely a társasházak felújítását megkönnyíti, gondolok különösen a panelházak helyzetére.

Amennyire egy kormánypárti képviselõ határozott lehet saját kormányával szemben, kérem államtitkár asszonyt és a tisztelt kormányt, hogy valóban mielõbb láthassuk itt ezeket a törvényeket.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

(14.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage