Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm önnek a korrekt válaszát. Válaszában néhány ponttal egyetértek, eggyel viszont - bizonyára nem meglepetés - nem fogok egyetérteni. Egyetértek azokkal az állításokkal, amelyekben arra hangzott el ígéret, hogy ellenõrizni fogják, betartják-e a környezetvédelmi szabványokat az utat építõk. Egyetértek azzal a szándékkal is, hogy az ott lakó polgárok érdekeit védeni kell. Azt gondolom, ez akkor valósulhat meg, ha a fõváros vezetése nem halogat tovább.

(15.00)

A fõvárosnak reagálnia kell; ebben az egy pontban térek el, és ebben az egy pontban nem fogadom el az ön válaszát - de egészében igen, úgyhogy igennel el fogom fogadni késõbb a válaszát. De ebben az egy pontban azért nem tudom elfogadni az ön válaszát, mert azt gondolom, hogy máig megválaszolatlan az a kérdés, hogy a Duna-parti levezetõ út megépíthetõ-e vagy sem. A szakmai álláspontok szerint ez az út megépíthetõ, amellett is, hogy a Lágymányosi-öböl védetté nyilvánítását megtartja az önkormányzat - ezt az interpellációm felvezetõ részében elmondtam. Tehát nem lehet azzal érvelni, hogy ezért nem építhetõ meg; megépíthetõ egyfelõl, másfelõl viszont az önkormányzat azt mondta, hogy felülvizsgálja a döntését, amennyiben olyan javaslatot tesznek le az asztalára, amire érdemes odafigyelni.

Tehát azt gondolom, Demszky Gábor fõpolgármester úr helytelenül teszi azt, hogyha figyelmen kívül hagyja az ott lakó polgárok érdekeit, és nem veszi figyelembe, nem reagál azokra a megkeresésekre, amik e tárgyban elhangzottak. Meg kell ezt tenni, már csak azért is, mert a mostani levezetõ út, ami a Lágymányosi hídról vezet le, lakóterületen megy keresztül. Ezen a lakóterületen utak keresztezik a levezetõ utat, és így minden keresztezõdésnél lámpák vannak. A lámpák megállítják a forgalmat, és nagyobb légszennyezést csinálnak, mint hogyha áthaladhatnának simán ezek az autók a Duna-parti levezetõ úton - különös tekintettel a teherautó-forgalomra.

Ez tehát még mindig megoldandó kérdés, amirõl tudom, hogy nem az ön kompetenciája, de az ügyben mindenképp parlamenti interpellációra van szükség azért, hogy a fõváros vezetése végre tegyen valamit ebben az ügyben.

Az ön válaszát elfogadom - ezekkel a megjegyzésekkel. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage