Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Megint azzal a problémával találjuk magunkat szemben, hogy egy tárgysorozatra vétel kapcsán az általános vitát és az érdemi vitát kívánjuk lefolytatni.

Egyetértek Csépe Bélával: fönnáll egy olyan helyzet, amit mindenképpen meg kell oldani a Duna Televízió ügyében. Most a Ház egy része arra készül, hogy a vízzel kiöntse a gyereket is, mert azt sem, amit mindenképp el kellene intézni, nem oldjuk meg. A tárgysorozatba-vétel nem jelenti azt, hogy akár az egyik, akár a második pontját elfogadná ennek a Ház. De vannak megoldandó kérdések, amiket meg kell oldani.

A másik kérdésben pedig egyetértek azzal, amit Kósa Lajos mondott: Juhász Pál teljesen helyesen fogalmazott, nem lehet tulajdonformák szerint különbséget tenni. Jelenleg ez a helyzet - ezt kell fölszámolni. De ez az érdemi vitához tartozik, tárgysorozatba-vétel után mindenki azt dönt, amit akar; de úgy nem lehet egy kérdést eldönteni, hogy fejünket a homokba dugjuk, mint a struccmadár, és nem beszélünk róla és nem szavazunk róla, hanem elvetjük még a kérdés felvetését is. Ezért támogatjuk a napirendrevételt, amelynek során lehet dönteni, hogy az 1. pont kötelezõ, a 2.-at mindenki az ízlése szerint vagy megszavazza, vagy nem. (Taps a jobb oldalon. - Közbeszólás ugyanott: Úgy van!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage