Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tartok tõle, képviselõ asszony, hogy nem találja meg azt a házszabályi rendelkezést, amely megtiltja az elnöknek, hogy az elnöki pulpitusról politikai nyilatkozatot tegyen, mint ahogy erre már sokszor volt példa - ez pedig az volt.

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk a munkánkat. Soron következik a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1566. számon, az egységes javaslatot pedig T/1566/150. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez senki nem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 271 igen szavazattal, 38 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e indokolni a szavazatukat. (Dr. Dávid Ibolya szólásra jelentkezik.) Dávid Ibolya nyilván nem ebben az ügyben kíván szólni.

Megadom a szót Lányi Zsolt képviselõ úrnak, aki a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage