Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! Szájer képviselõ úr nagyon fontos kérdésre hívta fel a figyelmet, amit mi is több alkalommal elmondtunk.

Egyre hiteltelenebbek a kormány ígéretei, különös tekintettel a miniszterelnök úrra. Nem ez az elsõ eset, és nem alaptalan dolgokat sorolt fel a képviselõtársam, idézetekkel bizonyította azt, hogy elhangzik egy ígéret, utána eltelik egy kis idõ, majd az ígéretet elfelejtjük vagy megváltoztatjuk, és mentegetni kezdjük. Ez a kormány egy év óta folyamatosan helyesbíti önmagát, állítja azt, hogy milyen fontos volt a Bokros-csomag, hogy milyen jó intézkedések voltak, majd két hónap múlva kiderül, hogy pardon, bocsánat, ez alkotmányellenes, elnézést kérünk. De egy kormány belátja a hibáit; és most már ott tartunk, hogy a kormány hetenként látja be a hibáit, ez pedig általában nem a jó munka, hanem az alkalmatlanság jele.

Tisztelt Képviselõtársaim! Jó lenne, ha önök is elgondolkodnának rajta. Elõttünk van még az egészségügy átalakításáról szóló törvény vitája, nagyon sok hasonló kérdésre tudjuk majd felhívni az önök figyelmét.

Egyébként pedig ez a kormány nem a fogak állapotát verte szét, azt általában az ÁVH-sok és pufajkások szokták megtenni, ez a kormány a fogászati ellátórendszert verte szét, és még mindig nem tudják, hogy fogják visszaállítani.

Képviselõtársaim! (Moraj az MSZP padsoraiban.) Önök ott szemben sokan vannak az egyéni körzetbõl, talán vegyék a bátorságot és menjenek el saját körzetük fogorvosaihoz, és kérdezzék meg tõlük, hogy mit jelentett ez az intézkedés. Talán kevésbé magabiztosan fognak mosolyogni rám. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage