Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! A múlt héten, legnagyobb sajnálatomra, kormánypárti képviselõtársaim többsége elfogadta Suchman Tamás miniszter úr válaszát egy interpellációmra, amelyben kifogásoltam, hogy az ÁPV Rt.-nél 10 millió forintos prémiumokat fizetnek ki. A múlt héten a kormány döntött arról, hogy 350 millió forint értékben székházat vásárol az Országos Rádiós és Televíziós Tanácsnak. Ezek után Balsai képviselõtársammal úgy gondoltuk, hogy igen indokolt lenne ismét az Országgyûlés elé hozni azt a kérdést, hogy 1994-ben a hadiárváknak - azoknak, akiktõl elvették, politikai okból, a hadiárvai juttatást - az ötvenezer forintos egyszeri kiegészítést, az Országgyûlés végre adja oda. Hisz '94 óta ígérjük a hadiárváknak. '97. január 1-jén lenne ez az összeg kifizethetõ.

Ha olyan helyzetben van ez az ország, hogy tízmillió forintos prémiumokat lehet kifizetni, ha olyan helyzetben van ez az ország, hogy a médiatörvény végrehajtása 800 millió forintot fog jelenteni ebben az évben, akkor azoknak a hadiárváknak, akik 50 éve várnak, hogy valamit kapjanak ettõl az országtól, talán indokolt lenne, hadd mondjam azt, azt a nevetséges 50 000 forintot odaadni. A kormány ez év elején ígéretet tett arra, hogy a hadigondozási törvény módosítására vissza fog térni, és be fogja terjeszteni, még a tavaszi ülésszakon, az Országgyûlés elé. Mivel ez nem történt meg, és a hadigondozásról szóló törvény módosítása idõszerû, ezért Balsai képviselõtársammal együtt beterjesztett javaslatban erre is kitérünk.

Én kérem képviselõtársaimat, vegyék tárgysorozatba ezt a törvénymódosítást, és adjunk lehetõséget arra, hogy ezt a nagyon régi mulasztást az Országgyûlés pótolja a hadiárvákkal szemben. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MDF padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage