Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Dávid Ibolya képviselõtársam nagyon fontos jelenségre hívta fel a figyelmet. Most megint véget ért a legújabb koalíciós színjáték, a legújabb elõadás. Megint véget ért, aminek talán az lehetne Shakespeare után a címe, hogy ismét volt "sok hûhó semmiért". (Hangos moraj.) Én elfogadom azt, hogy ennek a mûsornak, ennek az elõadásnak volt a két koalíciós párt számára némi nyeresége, miniszterelnök úr eladhatta a saját szimpatizánsai elõtt, hogy lám, milyen kemény ember õ a koalíciós partnerrel szemben is, keményen képviseli az álláspontját. A Szabad Demokraták Szövetsége pedig a saját szimpatizánsai elõtt eladhatta, hogy lám, õk mennyire védik a demokratikus intézményrendszereket, mennyire vigyáznak az alkotmányosságra Magyarországon. (Hangos beszólás balról.)

Szép színjáték, kedves képviselõtársaim, de attól tartunk, hogy a lényeg elsikkad emögött, mert a probléma valóban rendkívül súlyos. A feketegazdaság ellen valamit tenni kell. Most attól tartunk, hogy megnyugodva a jelenlegi helyzetben végül is nem történik semmi. Nagyon reméljük egyfelõl, hogy ha már egyszer találtak egymilliárdot egy nyomozóhivatal felállítására, akkor ezt az összeget, ahogy már az elõttem szólók mondták, a bûnüldözõ szervekre fordítják, hiszen arra gondolunk, hogy a rendõrségen belül a gazdasági nyomozórészleg milyen minimális összegbõl gazdálkodik, ennek körülbelül egytized részébõl, akkor ennek az összegnek a fele is látványos eredményeket érhetne el.

Azt is reméljük, hogy további forrásokat fognak keresni, hiszen a feketegazdaság és a bûnözés problémája rendkívül súlyos, ehhez többletforrásokra is szükség van, a bûnüldözésben dolgozó személyek egzisztenciájának javítása, érdekeltségének fokozása elengedhetetlen, ha önök komolyan gondolják, hogy küzdeni akarnak a bûnözés és a feketegazdaság ellen. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage