Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót elnök úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem emlékezhetünk még, a vita kezdetekor mind Kuncze Gábor, mind Szekeres Imre úgy nyilatkozott, hogy a két fél között a vita nem politikai természetû, hanem szakmai lesz. Mi tehát abban reménykedtünk, hogy a vita abban a hangnemben fog folyni, mint amit most Dávid Ibolya a napirend elõtti felszólalásában használt. Ehelyett sajnos a két fél egymás szapulására használta fel igazán ezt a nyomozóhivatal-ügyet, és a sajtóban a legképtelenebb állítások jelentek meg egymással szemben.

Idéznék a szombati lapokból, ahol Horn Gyula miniszterelnök úr nyilatkozik úgy, "az SZDSZ-nek nincsenek érvei a központi nyomozóhivatal létrehozásával szemben, a belügyminiszter javaslatai az általánosságok tömegét tartalmazzák." Horn Gyula ehhez még hozzátette, hogy a belügyi tárca több fontos, 8-10 olyan jogszabályt nem hozott meg, ami a feketegazdaság érdemi visszaszorítását szolgálhatta volna.

Erre volt viszontválasz a hétfõi lapokban az SZDSZ részérõl, ahol Petõ Iván kijelentette, hogy semmilyen alku tárgya nem lehet a nyomozóhivatal ügye az SZDSZ részérõl, az SZDSZ semmiképp sem enged az álláspontjából. Ennek a szomorú vitának a lezárását élhettük meg, reméljük lezárását, a tegnapi nappal. Én azt hiszem, hogy a kormány feladata, kötelessége inkább az lenne, hogy az ország sorsát, a magyar gazdaságot valóban komolyan és súlyosan érintõ feketegazdaság kérdésére koncentráljon, és a nyomozóhivatal ügye helyett valóban azokat az érdemi lépéseket tegye meg, amelyek következetes és pontos végigvitele elengedhetetlen ahhoz, hogy a feketegazdaság Magyarországon visszaszoruljon és a részaránya kisebb legyen. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage